Freelancer. Voor de één een eng woord. Voor de ander een droom die uitkomt. Freelancen levert enorm veel vrijheid en flexibiliteit op dat een baan in loondienst gewoon niet kan bieden. Omdat je kan kiezen welke klus je wel of niet aanneemt, met wie je samenwerkt, op welk tijdstip van de dag je werkt en de locatie waar je werkt, ben je vrij om keuzes te maken die precies aansluiten op jouw kracht en behoefte.

Als freelancer hoef je jezelf niet meer aan te passen aan de bedrijfscultuur of aan hun schema dat je misschien wel onnodig veel stress oplevert. De flexibiliteit van een freelancer heeft veel voordelen. Hier zijn 8 redenen waarom je freelancer moet worden!

1. Je doet iets wat je écht leuk vindt

Voor veel mensen is een baan een dagelijkse bezigheid zodat de rekeningen betaald kunnen worden. Als freelancer werk je vanuit passie en zie je jouw werk eerder als een hobby! Hoe tof is dat?

2. Je bepaalt je eigen salaris

Als freelancer bepaal je zelf wat je wilt verdienen. Vind je het te laag? Kies je toch gewoon een andere opdracht! Vergelijk echter wel je tarief met concurrenten. Je wilt natuurlijk niet naast het net vissen omdat je veel te duur bent.

3. Je succes heb je zelf in de hand

Jouw succes is puur en alleen afhankelijk van je eigen inzet. Met hard werken en jezelf continu blijven ontwikkelen, stijg je binnen no-time boven je concurrenten uit.

4. Geen vaste werkplek

Jazeker, dat hoor je goed. Niet ergens een vaste werkplek op een stoffig kantoor of op de zelfde bouwplaats. Je kan iedere dag in een nieuwe inspirerende omgeving werken. Zo kom je nog eens ergens! En als je ergens wel graag vaker komt, dan bepaal je zelf dat je daar toch gewoon weer heen gaat! Who’s stopping you?

5. Eenvoudig beginnen

Er zijn twee manieren waarop je een btw-nummer kunt aanvragen. Dit kan met het formulier ‘opgaaf startende onderneming’ (a.k.a. ‘OSO’) of door een een inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Afhankelijk van hoe vaak je van plan bent om te freelancen kan het zijn dat jij je moet inschrijven bij de KVK. Je kunt hier lezen wat het beste bij jou past.

6. Vrijheid tussen werk en privé

Je kan heel gemakkelijk de uren die je werkt om je privé leven heen bouwen. Je werkuren zijn zeer flexibel en kan over de hele week verdeeld worden.

7. Kansen

Met freelancen heb je ontzettend veel kansen. Op iedere werkvloer leer je weer nieuwe skills. En hoe beter jouw kwaliteiten, hoe hoger je tarief zal zijn. Daarnaast zullen de diensten voor het oprapen liggen!

8. Je bent je eigen baas

We saved the best for last. Want als freelancer bepaal je zelf waar, wanneer en voor hoeveel je werkt. Geen baas die je vertelt dat je moet werken wanneer je helemaal niet kan. Jij bepaalt. Perfect toch?

Ook eigen baas worden? Dat kan! Schrijf je bij bouwCombi in als freelancer. BouwCombi helpt je aan toffe klussen in de bouw en zorgt ervoor dat jij zorgeloos een baas kunt zijn.

Laat een Reactie achter